11/24/10

Pritajeno zlo




E vala da je pritajeno, jeste, ne mogu da verujem da sam odgledala ceo film. Znači, glupost nad glupostima. Pitam se na čemu je bio Paul W. S. Anderson kada je prvo napisao ovakvu nebulozu i to ne jednu, nego četiri, pa onda i režirao, a radi se ne baš o jeftinom filmu.

Kada bi mogla da ocenim radnju na skali od 1 - 10 dala bi čistu 0 (slovima: nulu)

Hvala Bogu da sam izbegavala da pogledam prva tri nastavka, a tako će ostati i dalje.

Ali evo ukratko koliko sam mogla da "pokupim" iz filma.

Ona (lepa Mila Jovović, koja ne znam iz kog razloga mora da glumata sa nekim promuklim glasom pa to sve deluje usiljeno) se zove Alis i ona je radila u nekoj bio firmi koja je igrom slučaja pustila virus na slobodu, koji je pobio ceo svet. Mislim, ne baš sve, jer oni jesu živi, samo su zaraženi, pa su nešto izmedju zombija, vanzemaljca i čoveka.

E sad, ona stiže negde, gde napada čitavu armiju klonirajuć a ta armija je dotle ubijala te zaražene. E kada ih pobije, ona kreće u borbu proti se,iv zaraženih i protiv vođe te armije (koji je izgleda pustio virus), da bi vladao svetom, prem da ne razumem suštinu, zašto da vlada, kad su svi zaraženi i kad niko ništa ne radi, samo blejače oko zgrade gde su njih petoro nezaraženih. I tako, desetina hiljada njih cimaju ogradu gde su tih petoro, a pojma nemam zašto. Da li hoće da ih pojedu, zaraze, ubiju... ko će ga znati.

E da, taj vođa vojske je Alis ubrizgao neku inekciju i oduzeo joj njene moći i sada je ona samo običan čovek, nije više neka sa super moćna ratnica.

Onda Alis kreće da traži preživele nezaražene i nalazi neku devojku i one sedaju u avion, stižu tamo gde ovih monton zaraženih reži oko zgrade i spuštaju se avionom na krov zgrade. Mislim zašto pobogu? Više ne možeš da im pomogneš, a ne možeš ni da ih potrpaš u dvosed?! Kao, sada su se skupili, ima ih dvoje više...

I tako, zaraženi našli načina da prodru u zgradu, valjda će im biti lakše kad pobiju ovih petoro a ovi se bore, pucaju, beže, tuku se. Naravno petoro pobeđuje stotine njih. Ovi zdravi nalaze put ka brodu koji je navodno spas za ostatak sveta. Dolaze na brod i shvataju da se, gle čuda, nešto čudno dešava. Nema posade, ali pronalaze podatak da na brodu ima preko 2000 zdravih (valjda). Na to ova njena sapatnica kaže "moramo pretražiti svaki inč broda". Pobogu zašto svaki inč, pa ne mogu se na pola inča sakriti 2000 ljudi!!

I tako, nađu oni i vođu koji baš nije siguran šta hoće, osim da vlada, mislim, koji će mu moć ako je sam na kugli, sredjuju njega i oslobađaju ovih 2000. Superiška, proces stvaranja Zemlje može ponovo da počne. Jupi je!!!