5/7/10

Ala nam je lepo, tako nam i treba

Image and video hosting by TinyPic

Gledam pre neki dan, šetaju gradom, svako ponosan na svoj način. Šetaju ispred mene, na trenutak ih obiđem, pogledam lica, ona mlada i naravno lepa, da ne pominjem, polu-obučena ili možda bolje rečeno, polu-gola, a on doteran u odelo, verovatno relativno skupo, onako zadrigao, sigurno stariji od njenog oca. Idu oni tako i ulaze u Mercedes.

Mercedes nije neki najnoviji model, ali s obizirom na njenu finansisku situaciju, verovatno se u njemu ona oseća kao u Džambo Džetu. Ruke su joj pune kesa, a usta razvučena od uva do uva. On onako zadrigao, se ukočio, pa pocrveneo, smeškaju mu se uglovi usana. Sigurno srećan što je "srećnica" pored njega srećna i što će on malo kasnije naplatiti šoping.

Ide on tako ukočeno i gleda da li ga gledaju, da li misle o njemu "wow, vidi ovaj ima lovu, uh kakvu je ribu maznuo, srećnik", a lica okolo odaju samo tužne poglede koje prelaze sa njenog na njegovo lice.

On nesretnik verovatno misli da ima duplo manje godina nego što ima, iako pored nje izgleda kao da ima duplo više nego što ima. Šta sledi dalje? Da li se priča završava u nekom jeftinom hotelu ili ide do rasturanja porodice? Da li će ta dosadna, džangrizvava žena, koja samo nešto zakera da kad otkrije sklonosti svog muža da sačekuje devojke pred školom i voda ih po gradu, slomiti njeno srce, to džangrizavo srce ili će zažmuriti i misliti "pusti budalu"?

Šta "srećnik" dobija jednim a šta drugim?

Pa, ako ga ta džangrizava žena šutne, deca mu okrenu ledja jer ne žele maćehu mladju od njih, on dobija strava cicu koju će pokazivati prijateljima kao trofej osvojen u golf partiji protiv Tajger Vudsa, a onda sledi stvarnost.

Pokazaće je svima. A od prijatelja do prijatelja, neki će mu zavideti, a neki misliti da je budala, jer kada prođe tek malo vremena, ta lutka sa naslovne strane će ili postati džangrizava ili će je totalno boleti uvo, a njega će na brzinu suočiti sa njegovim godinama, tražeći utehu kod mnogo mlađih, zgodnijih i lepših.
Tada kreće kajanje. On će pokušati da je se otarasi, jer će ga nervirati konkurencija mišića starih koliko ima njegov sin ili pak ako bude džangrizala, pitaće se što je menjao isto za isto. Sve u svemu, lepa i luda avantura zvana "kriza srednjih godina" će moralno, finansiski i emotivno dotući.
A ona, lutka, pa ništa, ostaće obeležena kao sponzoruša, laka roba, sa tek nešto malo težim koferom dok odlazi nego što je došla i demode stvarima u njemu.

Ali, tražili ste - gledajte!

2 comments:

Kajzer Soze said...

Tužno,ali prokleto istinito.
Poznajem više parova koji su se posle 20,30-ak godina braka razveli zbog toga što se zove ,,kriza srednjih godina". Kad budu otišli u penziju i shvatili da su dani mnogo dugi i tužni kada je čovek sam, pitaće se šta im je trebalo da zbog trenutka površnog, telesnog zadovoljstva odbace sav dotadašnji život. Nije mi ih ni malo žao.

Тања said...

dobro si ovo srocila!