1/25/11

Koliko vredi život




Juče se dogodila pljačka pošte, jedna u nizu od stotinu prethodnih. Ranjen je jedan mladić kojem su pljačkaši pucali direkt u lice jer se pokušao usprotiviti, ostali su ležali na podu po naredbi naoružanih.

Evo kako ljudi reaguju na dogadjaj:

Treba da se navikavamo. Ovakvih i slicnih dogadjaja ima mnogo na toliko voljenom zapadu.
(Zoran, 25. januar 2011 01:01)

Trazili smo Ameriku...dobili smo Ameriku...ovakve stvari su samo uvod...
(Dejan, 25. januar 2011 00:20)

evropske integracije
tu nema nikakve dileme
(rade, 24. januar 2011 23:07)


Ovo je sa jedne strane, gde se naravno sve loše što se dešava krivi neko drugi.

A realno se slažem sa ovim komentarima:

Čitam ove komentare i ne verujem. Sve sami uzorni građani koji veličaju hrabrog mladića.

Eto druge vesti da je baba od 69 godina upala u menjačnicu sa fantomkom i plastičnim pištoljem, verovatno nije imala para za pravi.

Ko zna, možda je nekome od ovih pljačkaša bio NEOPHODAN novac za pelene, hranu, lekove... Ljudi, više ovakve stvari neće raditi ološ, nego prosečan (polu)svet.

A taj nastradali mladić, šta je on umislio tek? Ko bi mu rekao "hvala" i da je sprečio pljačku? Ostaće invalid za ceo život, a bez ikakve potrebe.

I za kraj. Obratite pažnju, ukrali su 100 hiljada dinara koji su bili namenjeni za isplatu penzija. Penzija! Množina! Pa da je taj iznos bio namenjen za isplatu JEDNE penzije, ovakve pljačke se nikada ne bi ni dešavale ili bi se dešavale veoma retko.

Ološ na vlasti nas je doveo na najniže moguće grane, a sada ćemo da se ubijamo međusobno - goli opstanak u narednom periodu.
(Dušan, 25. januar 2011 01:28)

Ovi ce kriminalci mozda i doakati. ali sta je sa najvecim kriminalcima, politicarima. Ovde proneveren milion evra tamo 30, nista uradjeno nije, i je l' odgovarao neko..?
(mitoman, 25. januar 2011 00:53)

PROČITAJTE ZAKON PA KOMENTARIŠITE!!!

Ukoliko vam neko udje sa pištoljem u stan i ubijete ga NEMA ŠANSE da ne odležite najmanje 2 godine (pogledajte neke presude takvih slučajeva). U našem zakonu TEK KAD PUCAJU NA VAS možete se braniti (to što vas ubiju ne znači da možete tek tako da kršite zakon) i onda ubiti napadača. ALI i dalje se procenjuje DA LI STE MOGLI da mu pucate u noge i onesposobite ga. Iz čega zaključujemo samo jedno ZAKON ŠTITI KRIMINALCE I DALJE A SUDIJE JOŠ VIŠE
(cinik, 25. januar 2011 00:41)


Najtužnije je što je ovaj poslednji komentar istitnit. Ako vam neko uđe u stan sa namerom da vas pljačka, najbolje će biti da ga ponudite kafom i lepo mu date sve što traži. Tako ćete ostati živi, neće vam skršiti nameštaj i napraviti još veću štetu, neće vam razbacati stvari samo da morate da spremate za njim, a on će i ovako dobiti šta hoće, jer ako se usprotivite njegovoj nameri, samo vi ste krivi, pred sudom i zakonom!

No comments: