5/31/09

Alo, alo, ima li koga?

Ako me ove vesti ne dotuku, onda će to sigurno biti cene koje nam plasiraju. Pa dokle više?!
Jutros nabasah, osim vesti da mi moramo da očuvamo naš nacionalni i državni interes, koji podrazumeva Kosovo (koje ja na žalost odavno više ne vidim kao naše), vesti o nesavesnom lečenju lekara zbog koje je ugrožen život godinu i po starog deteta, vesti kako se mi „uspešno“ borimo protiv korupcije, vesti da su napokon doneli zakon o saobraćaju (koji ništa neće promeniti jer korupcija je iskorenjena samo u izjavama političara), bez vesti koliko je dinar pao, stoje i vesti o naravo, novom poskupljenju! Genijalno rešenje za izlazak iz krize.

Ovaj put hoće da nam totalno skrešu komunikaciju. Pre mesec dana stupilo je na snagu novo poskupljenje statičnog telefona, a sada ide (valjda porez na luksuz) porez na mobile telefone.
Ne znam da li sam dobro razumela, porez u visini 10% će se povećavati i biti sasvim nova stavka na mesečnom računu, a da li u taj porez ide i prethodni porez od 18% ili će obračunavati i porez na porez, ne znam. Čini mi se ovo drugo, čim je posebna stavka na mesečnim računima.

Ali da ne cepidlačim, neće biti poreza na SMS poruke poslate za parkiranje. Fantastične olakšice, zar ne? Jedino što će tih poruka biti sve više, jer ne postoji kvadratni metar u gradu koji nisu naplatili, ipak su trebali razmisliti malo bolje o tim "olakšicama".

Sve više me fascinira ideja kako se izvući iz krize. Otpusti što više, a ostale „udri po ušima“ tako da požele da su otpušteni i ne primaju nikakvu platu! Fora celog sistema je „dam ti dinar, uzmem ti dva“

Kada smo uspeli da skupimo svu tu bagru u politici i ekonomiji, da li nam je školstvo toliko loše ili država ipak uspe i od onih sa bar malo razvijenom logikom i smislom za dobro da utre u korenu čim zaplivaju u tom moru... ni to ne znam.

1 comment:

emo_serpica said...

ti dam, ti dam, ti dam...
muzika mojim usima pulsira