5/17/09

Šta bi ste radili da imate moć?

Šta bi radili da imate moć koju ima bilo koji od 130 članova Bilderberg kluba?

Da li bi ste i dalje razmišljali samo o sebi i članovima ove nezvanične grupe ili bi gledali da našu malu planetu učinite boljim mestom za život čoveka?

Uvek polazimo od sebe, zar ne? Negde u podsvesti nam je ono dobro, da želimo da budemo dobri i činimo dobre stvari, ali kad dodje do svesti, ishod je uglavnom drugačiji. Svest sabere 2+2 i dobije rezultat koji glasi "a kakve ja imam koristi od toga"

Upravo tako Bilderburška skupina u kojoj glavnu reč vode Rokfeler, Kisindžer, Joška Fišer, Kraljica Elizabeta i još po koji magnat, funkcioniše.

Sve što se dešava, uglavnom loše za smrtnika na planeti Zemlji može da se pripiše njima. Nekada se "svet" osvajao oružijem, danas oružije se samo koristi za zastrašivanje iako nema nikavu značajniju funkciju. Nuklearke niko nikada neće "potegnuti", imao ih jednu ili 101.
Danas "para vrti" gde burgija neće. Prošli vek nam je dao čudne umove koji sa ličnog stanoišta su znali šta rade, ali sa globalnog nisu.

Šta smo dobili njihovim postojanjem:

- aktuelnu svetsku ekonomsku krizu
- neaktuelno prividno bogaćenje običnog čoveka koje je moralo nekako da se zaustavi
- globalno zagrevanje
- veštački proizvedene bolesti od kojih preti pandemija, (gde čak ni pomenuta određena grupacija nije imuna)
- sidu
- Nato, EU, pa će biti i raspad EU
- mi, stanovnici Srbije, bivši pripadnici SFRJ, sve ove ratove i raspade, bombardovanja i bolesti izazvane obogaćenim uranom (kakva ironija, obogaćen)

I još mnogo toga, dok mi sedimo i čekamo da 130 najbogatijih ljudi na planeti odluče o sudbinama preko 6 milijardi ljudi. Da li je moguće da smo toliko slabiji od njih?

I za kraj, grupica se ponovo sastala, a rezultate ćemo videti uskro. SEK će se ili produbiti ili će krenuti ka izlazu, zavisi samo koliko Bilderberg članovi procene da su zabrinuti - za sebe.

No comments: