6/30/09

Let let bubamaro u široki svet, donesi nam...

Hoćete da putujete, da se odmorite od svakodnevice, da vidite nešto novo, da uživate, da se odmorite, da posetite rodbinu i prijatelje, da odete da završite poslove...?

Razmislite dobro!

Osim što je mogućnost da se baš u avionu zarazite novim (grip voli avione, svi zaraženi putovali avionom, vozove izbegava), kojim po redu životinjskim virusom „H1N1“ (očekujem sledeće godine riblji ili žablji grip), postaje sasvim izvesno da nikako ne možete da omanete Erbasov avion, pa je sasvim već izvesno postalo da očekujete ogromne probleme na putu, tipa loše vreme, pa avion nije mogao da sleti...

Gledam kako da provedem leto, ne plašim se ptičijeg, ups. svinjskog tj. meksičkog gripa jer šansa da se zarazite je za sada veoma mala, a i grip nije ni približno opasan kao što ga predstavljaju, ali nikako na ruti kojoj planiram ne mogu da izbegnem Erbasov avion. Ne bojim se letenja, ne bojim se aviona, ali ovo sada me već zabrinjava i uopšte nisam oduševljena da izazivam sudbinu svesno.

Nesreće se dešavaju, ali...

Da li je moguće da se dešavaju uzastopne katastrofalne nesreće samo jednoj kompaniji?

To ja gledam kao kada bi se na ulicama sudarali isključivo samo npr. Golfovi. Malo mi je neverovatno. A onda VW da izjavu ovakvog tipa:

"Kompanija Erbas je saopštila da će obezbediti punu tehničku podršku za utvrđivanje uzroka nesreće, kao i da je uputila specijalni tim na Komorska ostrva".

Zašto ne obezbede punu tehničku podršku za obezbeđivanje da se ovako nešto ne dešava, nego naprasno počinju da rešavaju problem tako što će u Kini proizvoditi svoje nove avione?!?! (pisala sam već o tome)
Zar Kinezi nisu poznati po jeftinoj radnoj snazi, kopiranju svega i svačega po jeftinijoj ceni koja je uslovljena i pravljenju svega toga od jeftinijeg materjala?

Meni sve ovo ne miriše na dobro. Da li da ostanem u svom dosadnom gradu celo leto i gledam da izbegnem razne vrste (letnjih?!?!) gripa i sačuvam glavu od letenja ili da se upustim u avanturu putovanja.

E sad, povod ovog mog razmišljanja su razni tekstovi iz novina koji se pojavljuju svakodnevno.

1. Grip se u Srbiji širi, otprilike se svakim danom udvostruči broj obolelih
2. Erbas ponovo odneo živote na dno okeana

A sa druge strane, ovde je vreme kao u oktobru, a ne kao da je počelo leto. Šta raditi?



Evo malo statistike:












Prinudno sletela tri "erbasova" aviona, pored Erbasa koji je udario na Surčinu u most i Erbasa koji je pao u Pacifik i to sve u mesecu junu, a zaokružili su jun tako što je poslednji dan pao još jedan avion!

Ne želim da razmišljam, a već razmišljam, kako će biti u julu ili još dalje... u avgustu.

No comments: