7/6/09

Da li je Petar Pan napustio Nedođiju?

Petar Pan je napustio svoju Nedođiju ili možda nije?

Majkl Džekson je umro 25. juna. Koliki je bio ekscentrik i čudak, kada ta ekscentričnost i čudovitost živi i posle njegove smrti. Od crnog dečaka, posao je beli čovek, nos mu je bio toliki da bi konfetom mogao da ga briše, nosio je maske bojeći se da se ne zarazi, "pravio" je decu bez da dodirne ženu, delio je sobu sa dečacima, bio je bogat pa zatim u dugovima, prebacivao je svoje par-meseci-staro-dete preko balkona devetog sprata da ga pokaže fanovima... a za kraj, njegova porodica sa kojom je bio u lošim odnosima je rešila na privatnoj ceremoniji da ga sahrani u pozlaćenom sanduku, bez mozga!!





Ne želim da zalazim u detalje i njihove razloge, ali ako su čekali da se obdukcija završi do sada, mogli su sačekati još koji dan da završe i obdukciju mozga pa da ga kao čoveka sahrane. Ali ne, oni su drugačije odlučili. Možda zato sada njegov duh šeta Nedođijom i čeka da se osveti naslednicima



Majkl Džekson se pripremao za koncerte širom Amerike, koji bi ga navodno izvukli iz dugova, a poslednji njegov snimak napravljen je dva dana pre smrti.



I napokon, ostali deo familije Džekson su dobili svojih 5 minuta slave, jedan od najvećih razloga zašto su bili na "ratnoj" nozi sa najslavnijim bratom.
Intervju Larija Kinga sa Majklovim bratom Džeremajnom u kom možemo videti sve lepote i čari Nedođije:







Pitam se, da li njegov mozak ipak traži mir (izdvojeno iz intervjua Larija Kinga)



Naravno, kao ceo njegov život, pa tako i njegova smrt, sada i ovaj snimak izaziva polemisanja šta je istina, a šta ne...

Osim što je bio kralj popa, on je bio intrigantna ličnost, mogao je da bude bilo šta, ali nikako dosadan. Nisam bila njegov fan, ali volela sam poneku njegovu pesmu i divila se ponekom spotu.

3 comments:

Vera said...

Odlican post,super si ga kolazirala!

emo_serpica said...

Dobar post! Slazem se s tobom u oceni i zavrsnom komentaru: moze se svasta reci o njegovom zivotu, ali dosadan svakako nije bio. Pre svega, bio je nesrecan, a takvima ni slava ni bogatstvo nisu nikad pomogli.

Sugar Kane said...

Mislila sam da izbegnem nekako ovo ludilo zvano "da li je umro ili ne" ali kada sam videla snimak duha, predomislila sam se. Odmah sam se setila pesme "Walking in Memphis" i teksta:
"Saw the ghost of Elvis
On Union Avenue
Followed him up to the gates of Graceland
Then I watched him walk right through"