10/7/08

Dokle će nas praviti ludim?

Evo mene opet sa Operacijom Trijumf (OT). Znam dosadna sam, ali me gluposti uvek podstaknu na razmišljanje ...

Gledam juče Gala veče br.2 i momenat kada će neki napustiti kuću, neki proći... gledam da se zabavim i vidim koliko su "napredovali".

E sad, sam koncept emisije, glasanje, ulasci izlasci... uopšte ne kapiram jer imam utisak da pravila smišljaju u "letu".

Pre nekoliko dana (ono kad je Maca imao ko zna koji fijasko po redu i kada su muzičkog stručnjaka Jelenu Karleušu doveli u neGrand emisju) prošla (valjda) dvojica od petoro "mučenika", žiri ocenjivao i oni će kao ući u ponedeljak u kuću (jest, nisu rekli koji ponedeljak)

E sad došao prvi ponedeljak, oni se opet takmiče ?!?!?! ne znam zašto jer dvoje ispada, pa bi dvoje moglo i da udje, ali eto, da opet uzmu pare na glasanje valjda.

Počela emisija (Maca hvala bogu utišao tj. utišali su ga do maksimuma pa se onaj jedan gaf i ne računa) izašli na binu dvoje po jedan, neko sa gostima (Seve, Željko i Laka) neko ne, al glasanje počelo sa prvom pesmom!!!! (šta je sa onima što pevaju poslednji ili možda treba unapred da glasamo za njih?????????)

Otpevali (kako ko, neko katastrofa, neko bolje, neko isto kao pre, ali to je uopšte nebitno) i došlo da se prebroje glasovi gledalaca. No, navodno gledaoci mogu da spasu četvoro, onda sudije mogu da spašavaju, pa na kraju spašavaju i studenti... jbg. sve neki davljenici.
Nagluvi gledaoci glasaše za Ninu medj četvoro spasenih, al' sudije je izbaciše, pa je onda opet spasli studenti (valjda u njoj vide najmanju konkurenciju).

I sad, šta bi bilo da je studenti nisu spasli, znači da je gledalište glasalo iz fazona, čisto da naplate to što nas zabavljaju!!!!

Druga stvar, žiri. Ostadoh bez teksta, Ivana dobila objašnjenje zašto je izbacuju, a Vukašinu rekli "zato"!!! Medjutim, dobri su oni, ipak su mu objasnili da su ga izbacili zato što mnogo pametuje u kući!!!! Pa jbt. jel došao da mu ocenjuju nastup i pevanje (dečko bio medju boljima, možda i najbolji, Dragić bar jednu dobru stvar uradio što ga je on spasao) ili da se takmiči u lepom ponašanju?!

U krajnjem slučaju, jer vi imate neku "zvezdu" domaće estrade koju baš volite zato što je divna osoba i super u svom poslu? Baš me zabole kako će se ponašati, hoću pevača koji zna da peva i da se ponaša na sceni!

Nije to sve, od samog izbora voditelja sirota Nikolina ispade najbolja, ali ne znam da li da krivim nju ili Milana što su onako ispalili jadnog Nikolu.
Glasali studenti i kao još jedno iznenadjenje je to što ako se glasovi podudaraju (kao što je bilo izmedju Nikole i Nine) onda glas onog kojeg je Dragić vratio (Vukašina ovaj put) se računa kao dva glasa.
Milan sabrao, oduzeo i posle Vukašina dobio rezultat da je Nikola taj koji ostaje. Dečko skočio sav sretan što se vraća u kuću (kao onih 6 mučenika što ih Maca ispalio) kad ne lezi vraže, Nikolina sve to mirno posmatra i dodaje da su zaboravili glas Makedonca koji sedi pored nje, a on je baš eto glasao za Ninu, pa "to bad" Nikola ipak ide svojoj kući!!!!!!!!

Ovo je kompletna sprdnja od programa, gde se svi fenomenalno zabavljaju (uposlili muzičare i onu što to nije - Marina da nešto rade, gledaoci opet gledaju voajerski program ovaj put malo obogaćen muzikom, otpisani voditelji opet imaju priliku da iskoriste svo moguće vreme za samoreklamiranje, a Emotion opet da uzme pare za nebulozu).
Jedino što smo zaboravili te mlade ljude koji nemaju priliku da plate cd i ovo treba da im bude odskočna daska, njima to baš i nije tako smešno.

No comments: