10/20/08

Predsednici velesila ili...?

Svaki put kad otvorim novine sebe podsetim na ulogu Mel Gibsona u filmu Teorija zavere, gde on secka isečke iz novina i uz pomoć njih želi da dokaže da je sve jedna velika zavera.
E tako i ja, ustanem, skuvam kafu i počnem da čitam prvo naslove, pa tek onda malo dublje i jedno od naujupadljivijih stvari mi pada u oči kako velikim svetskim silama od država upravljaju klovnovi.

To me „proganja“ još od doba kada je na čelo Amerike stao pod zastavu predsednik sa najmanjim mogućim IQ-om od svih predsednika (147 Franklin D. Roosevelt (D) 132 Harry Truman (D) 122 Dwight D. Eisenhower (R) 174 John F. Kennedy (D) 126 Lyndon B. Johnson (D) 155 Richard M. Nixon (R) 121 Gerald Ford (R) 175 James E. Carter (D) 105 Ronald Reagan (R) 099 George HW Bush (R) 182 William J. Clinton (D) 091 George W. Bush (R). Naravno da to nikako nije moglo da sluti na dobro. Buš je na najnižoj granici zdravog homo-sapiensa. Znam da to nije preduslov uspeha (što se vidi iz priliženog) ali očito jeste u pravljenju cirkusanta od samog sebe, svog naroda i svoje zemlje.



Jasno mi je da Ameri biraju uglavnom onog kojeg smatraju da će biti dobar za unutrašnju politiku, što bi se previše brinuli za spoljnu?!?! ali ovog puta su omanuli, a i sam izbor novog predsednika sve više liči na nastavak žongliranja spoljne i unutrašnje politike. Ne krvim Obamu, deluje ne-glupo, nego krivim sistem koji nema bolji izbog od njega i 72-godišnjeg Mekejna. Cela predizborna kampanja se pretvorila u cirkusijadu, počevši od toga da je Madona kompletan tour Sweet & Sticky posvetila Obami, pa do majica, haljina i ostalih modnih detalja sa njegovim likom. Pazi! Haljina sa Obamom, baš deluje ohrabljujuće i veoma ozbiljno gledanje na budućeg predsednika dojučerašnje najveće sile sveta.





Obamamania je uhvatila čak i Evropu, da bi eto dokazali da nisu rasisti ili iz želje da budu pripadnici demokratskog društva (ma štagod to bilo) ili postoji neki drugi skriveni razlog, pojma nemam, ali sveopšte ludilo koje je izazvao pojavom ne liči mi da vodi na dobro. Mislim, pa nije on zabavljač, on treba da odlučuje npr. da više ne bude ratovanja od strane Amerike, pa makar ni protiv terorizma, jer terorizmom protiv terorizma niko ništa nije rešio...

No, da ne zaboravim Buša, koji je da ne veruješ, čak dva puta biran, a čovek nije u stanju da sklopi rečenicu bez greške. Postoje već mnogobrojni sajtovi koji se bave svakom njegovom izgovorenom rečenicom, gde pronadjoh od mnogobrojnih i ove izjave:

- "Reading is the basics for all learning."
- "I think we agree, the past is over."
- "And I, unfortunately, have been to too many disasters as president."
- "But oftentimes I'm asked: Why? Why do you care what happens outside of America?"
- "The best of America occurs when people walk up and say, Mr. President, I'm praying for you."
- "Europe should have more countries."
- "We spent a lot of time talking about Africa, as we should. Africa is a nation that suffers from incredible disease"
- "I'm gracious that my brother Jeb is concerned about the hemisphere as well."
- "The vast majority of our imports come from outside the country."

... interesantno, zar ne?


A na celu ovu priču me naterali mnogi članci (već gore pomenuti) u kojima se pojavljuje g. Napoleon (Sarkozi), koji je neizbežan u svim mogućim novinama, koji traži od jedinog ovovekovnog ozbiljnijeg političara da ga uči džudou!!!



Ajd to, deluje malo uvlakački, valjda mu je jasno da je Rusija tu gde je, a i da se otkupi za Napoleonova dela, nego šta bre više radi. Mislim, on je jedini političar kojem je opljačkan privatni bankovni račun i to preko interneta (veoma ozbiljno, nema šta) i koji se oženio za glavu višlju mis pista.









Jedan dan osvane intervju u novinama sa sada već bivšom ženom i njihovom sretnom braku, kad drugi dan (dva meseca nakon toga) pljas... on se ponovo ženi. Prva dama Francuske dok njen muž uči džudo, svira gitaru i peva. Ali, da li je sve to bitno, pa ljudi se samo zabavljaju, obaška što takvi olučuju o milionima drugih!!!






I šta se onda čudimo što nam je ovako, kako nam je. Ajd uzdravlje i bez obećanja!




No comments: