2/17/09

Čime se danas bave deca...





Ovih dana sve naslovne strane novina su obložene slikama malog deteta koji u ruci drži bebu. To malo dete je 13-estogodišnji Britanac (koji izgleda kao da mu je 8) Alfi Patern koji je svoju plodnost veoma rano dokazao napravivši dete 15-estogodišnjoj Šantal Stendman. Oni su danas ponosni roditelji male devojčice, provlače se po svim mogućim novinama pričajući o svojoj intimi kao da se radi o ručku.

Ne znam šta me više šokira, to što nigde nema normalnih izjava njihovih roditelja (koji će fakat morati da brinu o bebi, bar finansiski, jer su na času roditeljstva već dobili keca), to što su ta deca sretna zato što imaju bebu (nemaju pojma o čemu se radi, ali pažnja novinara im očito prija) ili što mali Alfi nije najmladji tata, nego njegov zemljak, koji je Alfija pretekao pa u 12-estoj godini postao otac.

Možda me šokira i saznanje čime se danas dvanaestogodišnjaci bave - seksom. Oni otvoreno pričaju o polnim organima, porno filmovima, pozama... dok je u "naše" vreme to bilo sramota, danas je to očito poželjno. Zašto se ne igraju u pesku, zašto ne razmenjuju sličice, zašto ne idu u bioskop da gledaju crtaće i dečije filmove, zašto ne igraju društvene igrice... Milijardu zašto za ono što bi trebali da rade u njihovom uzrastu.

Naravno, kada su drugi videli koliko, gotovo pozitivne kritike i stranica po raznim novinama zauzima ovaj par, isplivalo je još mnogo toga. Odjednom, još 8 maloletnika koji bi mogli da budu očevi bebi.

E sada, ajde što isplivava na videlo šta i kako to deca rade, nego šta je sa njihovim roditeljima? Alfijevi su se snašli, našli su dobar način da naplate to što su postali baba i deda. Alfijev otac je dao jednu "simpatičnu" izjavu:
"Voleo bih da ta beba nikad nije rođena, ali jeste. Alfi je suviše mlad, ali ja moram to najbolje da iskoristim. Zaradiću na tome što je više moguće"

Pitam se šta je radio dok je Šantal rastao stomak, a i pre toga? Zašto roditelji onda nisu ništa preduzeli, ako već ne ranije, kako su dopustili da deca donose takve odluke koje su za ceo život... o čemu se tu radi?

On (Denis) je otac devetoro dece, medju kojima je i Alfi, a razveo se od supruge jer ju je varao sa 19-naestogodišnjom devojčicom. A da iver ne pada daleko od klade, Alfi, kojeg je majka pokušala da zaštiti, ne želeći da daje izjave, joj je rekao da će uraditi TO za 100 hiljada funti.

Sirota beba, kakav li je život čeka?!

A tu je i vest iz Doboja gde 12-estogodišnja devojčica očekuje "prinovu", koja uz blagoslov majke živi sa duplo starijim momkom.

Ustvari, jesu mi ogavne ovakve stvari, grozim se i same pomisli na tako nešto, ali sve je to ništa u usporedbi sa sve češćim vestima, da roditelji prave decu svojoj deci. E to mi je tek... pa u najmanju ruku za električnu stolicu!

2 comments:

Vera said...

Slazem se da je to vise nego odvratno.
Ne mislim da sex treba da bude tabu tema,ali ovde se radi i o biloskoj nerazvijenosti i psihickoj ne zrelosti da se bude roditelj.
Znam da nas ima raznoraznih,i da se ovakve stvari desavaju,ali cemu pozitivne kritike?!
Extra post!

Sugar Kane said...

Hvala Vera :)

Sve što se dešava u životu je ljudski, jer se dešava, ništa ne treba da bude tabu tema, slažem se, ali o nekim stvarima ipak treba voditi računa. Ovo sve što se desilo mi je nekako - instinktivno, a podaren nam je, kao ljudima, "dar razuma", pa shodno tome bi razumski trebalo postupati, što ovde nije slučaj.