2/21/09

Slučaj "državna tajna"

Taman sam zaboravila teškom mukom na slučaj "Kovačević" kad eto ti ga, pune novine opet. Sada pride možemo i na vestima da gledamo nasmejano lice Kovačevića, koji je veoma zadovoljan statusom u svojoj zemlji gde se oseća veoma sigurno i kojeg, kao retku vrstu pande pokazuju po skupštini, sprovodeći ga kao Mika Džegera.



Kovačević ne samo da je zadovoljan sadašnjim statusom, nego se oseća veoma sigurno, a tu je i bitna podrška najjačih stranaka zemlje!!!!

Jbt. (moram da opsujem), pa ja se ne osećam sigurno ovde, a nikog pritom nisam dovela na rub života. Nego, stalno sam optuživala zapadnu Evropu, Ameriku, a i ostali deo ove planete što nam izmišljaju sve veće zahteve za vizu, a tek sada (glupa ja) mi je jasno i zašto.

Logikom stvari, ispadne da je poželjno dobiti tudju školarinu, takvu, koja će vam biti priznata u celom svetu, biti dovoljno bahat pa se pobiti u kafani i skoro nekog ubiti, ako ne ubiti, onda ga kao minimum baciti u komu, pobeći uz pomoć ambasade sa duplikatom pasoša od zakona zemlje koja te školuje, vratiti se na "velika vrata" u svoju zemlju koja će da te štiti bolje nego što se štite beli medvedi, pa će da spere sramotu da plati za tebe milion dolara odštete (koliko života treba da se ovi novci pošteno zarade u ovoj zemlji?).
Što je najbolje, postaneš deo i "istorije". A za sve ovo ti je potrebna samo mala "vezica", ništa više.
A ja i slični, kad uspemo da se dokopamo vize, odlepršamo npr. u Italiju, po tri puta nižim cenama, nego što nam još jedan produkt države - Mišković "valja", kupimo "krpe", pa nam onda pro povratku na "uska vrata" pokažu rukom, gde nas izdovje i rovare po koferu kako bi procenili koliku carinu moramo da platimo. Baš pravedno, nema šta!

Mene blam da se srozavam i idem da prosim za vizu neke zemlje da bi otišla turistički ili u šoping turu, blam me da me vraćaju 5 puta za po još koji papir, blam me da zakazujem, pa stojim iza zgrade ambasade (da ne kvarim izgled zgrade gde je ulaz),a magarac je dobio stipendiju, dobio bi i diplomu da gotovo nije ubio, a sada dobija kompletnu potporu države koju MI plaćamo!!!


Zašto tih milion dolara nisu u uložili u neku bolnicu, sirotiše...?! Zašto!?

Izgleda je ovo način "naplaćivanja" dugova Americi, kad Kovačevića slavimo kao heroja, za sve ono što je nama ta, plastična zemlja, bez istorije uradila (pljuc na iste)! Tako nam i treba, još jedino da shvatimo da smo sve sami sebi uradili i sve će biti dobro, a da nije bila Amerika, bila bi neka druga država, kao što je bilo pre Rimsko Carstvo, Vizantija... zar nam nije svejedno koje ime nosi velesila, Rusija, Amerika, Kina... kad to nismo mi i nikada nećemo biti?!

Dokle će ova zemlja slaviti i štiti ološ i ubice i kada je tome kraj? Kada će stvari početi da dolaze na svoje mesto i kada će se pomagati onima kojima je pomoć zaista potrebna?

Posle propraćenog slučaja Kovačević, propratila sam i komentare čitalaca, koji su oduševljeni što je siledžija "pokazao zube" jevrejskom Ameru, koji već toliko decenija se obrušava na našu sirotu malu zemlju, koju je rasparčao... blabla, da skratim, sveopšte oduševljenje prebijanjem na smrt, napokon jedan normalan komentar koji sam mogla da nadjem na net vestima je bio ovaj od Petra Lukovića. Zar je moguće da nas je toliko malo koji se pitamo šta ovde ne štima i kako i kada će se to zaustaviti?

I, dok ovo pišem, izašle nove vesti, mi, tako bogata država, sada sve snage i sile smo uperili da nadjemo ko je krtica i ko je odao tu veliku državnu tajnu koja od svakog gradjanina ove zemlje pravi magarcem! Po starom dobrom, odgovaraće ne onaj koji pravi "svinjariju", nego onaj koji priča da neko pravi svinjariju...

2 comments:

Vera said...

Slazem se sa tobom,i da je "najveci srbin",neka odgovara licno za svoja (ne)dela,a ne da ga mi grbavimo na ledjima!

Tanja said...

to je sve stoka bahata. ja jos uvek ne mogu da verujem da ce oni za njega dati milion dolara. zamisli sve one nesretne slucajeve koji cekaju na nekakvo lecenje!